• info@sunteh.net
  • +385 95 9114 903

Traži

Upotreba dnevne svjetlosti

Postoji pitanje kako najbolje upotrijebiti dnevnu svjetlost kojim se bavi arhitektura od svojih začetaka. Nadasve, svjetlost utječe na naš opći osjećaj udobnosti, ali ima čak i terapeutska svojstva. Osim navedenog, postoji mogućnost korištenja svjetlosti kao izvora energije. Zbog toga je uloženo mnogo truda u istraživanje ovog segmenta i razvijena su mnoga inteligentna rješenja koja se koriste na tržištu. Dnevna svjetlost je eliksir života koji omogućuje naš osjećaj udobnosti i poboljšava spremnost i elan, bilo na poslu ili kod kuće.

Udobnost djelimo na toplinsku i vizualnu udobnost.

Toplinska udobnost

Toplinska udobnost se odlikuje pravom temperaturom prostorije, ako je pretoplo ili prehladno brzo osjećamo nelagodu i osjećaj udobnosti prestaje. To nikako ne želimo osjećati u svom domu ili radnom prostoru. Zbog toga je bitan pravilan odabir sistema zaštite od sunca kao jednog od faktora udobnosti. Ako je vani vruće, sistemi štite zagrijavanje interijera, ako je vani hladno oni propuštaju pravu dozu topline u interijer. Čak 82% sunčevih zraka može proći kroz dvostruko staklo! Podovi, zidovi i pokućstvo absorbiraju tu energiju i otpuštaju je u okolinu kao termalnu radijaciju. To je razlog zašto bez adekvatnih sistema zaštite od sunca temperatura u kući sa puno staklenih površina može biti 10-15C veća nega vani.

Naravno ambijentalni uvjeti se mijenjaju sa promjenom godišnjih doba. Sa automatiziranim sistemima zaštite od sunca možete prilagoditi njihov rad sa vašim potrebama u skladu sa uvjetima koji vladaju u okolini. Pravilnom upotrebom ljeti smanjujete upotrebu klima uređaja dok zimi propuštanjem sunčevih zraka štedite na grijanju prostora, a noću sprečavate propuštanje topline u okolinu. Na oba načina štedite i ne rasipate novac.

Vizualna udobnost

Pod vizualnu udobnost smatramo, naročito unutar vlastita četiri zida, želju za interakciju sa okolinom u vidu otvorenosti. Odnosno koliko se želimo pokazati okolini! Sa tendama, žaluzinama i roletama ste zaštićeni od neželjenih pogleda iz okoline. Ako se želite „odvojiti“ od okoline, ali bez da ostanete u mraku jednostavno namjestite lamele u potreban položaj i pustite svjetlost u prostor, a pogledi iz okoline će izostati.

Kontakt informacije

Faetont-mont d.o.o.
Hvarska 1d
10000 Zagreb
+385 98 1945 149
info@sunteh.net

KRALJEVI TERASA

Mi smo specijalisti u izradi, natkrivanju i ostakljivanju terasa. Dugogodišnji rad i iskustvo stečeno na ovom polju primjenjujemo u svakom projektu s ciljem oživljavanja ili stvaranja nove terase s našim potpisom. Naša misija i vizija su jedno, postati KRALJEVI TERASA!

PRATITE NAŠ FACEBOOK

KONTACT INFO

  • Adresa: Hvarska 1d,
          10000 Zagreb, Hrvatska
  • Telefon: +385 1 6180 582
  • Mobitel: +385 98 1945 149
  • Fax: +385 1 6180 582
  • E-mail: info@sunteh.net